LUNA - UPPDATERING

 
Oj det var ett tag sedan hörni!! Veckan som gått har varit fullspäckad. Skolan har kickat igång på riktigt och jag har haft Luna måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Riktigt, riktigt bra dagar som gått superbra allihop. I måndags red jag ett varv runt dammen bara, tisdags var det första gången Luna hoppades seriöst. Hon skötte sig så fint, och jag hoppade en liten bana på onsdagen också. Gick lika bra det med. I torsdags red jag med mamma gåendes bredvid till stockarna. Mest skritt och lite jobb på banan med stockarna, och sedan hoppade vi en liten bana över stockarna.
 
Om dressyrkarriären inte går bra för Luna kommer vi har hoppningen att luta oss mot - vad den hästen hoppar. Luftigt utan att det blir stort, över hindret utan att hon överhoppar och så, så trevlig både mellan och över hindrena. Hon kommer bli så otroligt fin i framtiden, med rätt utbildning och mycket varierande arbete. Vill aldrig släppa ifrån mig henne, sån pärla. Tycker om henne otroligt mycket. 
 
Nästa vecka har jag henne två dagar som det ser ut nu eftersom jag hade en extra dag förra. Det blir en uteritt ena dagen och arbete i ridhuset nästa. Nu har jag ridit ut i två veckor förutom hoppträningen så nu börjar jag variera med både jobb på bana och i skogen igen. Vill inte tråka ut henne - det måste vara positivt hela tiden. Har också börjat jobba henne från marken. Just nu är det att hon ska lyssna på mig och inte behöva stå fastbunden när jag ryktar till exempel. Det har gått bra, jobbar långsamt. Ingen stress! Är sjuuukt motiverad inför att jobba med Luna och utbilda henne tillsammans med Louice - den bästa vännen jag har och den bästa hästen jag vet. Kan det bli bättre? Nix.
 

LOPPIS

'
Asså åh vad jag älskar loppis. Ett par svinhöga shorts, levisjeans och boyfriendjeans för sammanlagt 40 kr? Bäst. 
 
 

MIN SOMMAR 2013

Började sommaren med att fira midsommar hos mina kusiner med ett trettiotal andra härliga männskor. Superfin dag. 
Hann med ett antal härliga kvällar med min andra halva, just den här kvällen slår högt. Picknick på mitt tak med massa gott och bara kunna prata om allt eller inget, det är livet. Känns knappt som jag haft på mig skor den här sommaren heller, barfota rules.
Åkte sedan en vecka till stugan i Orust, det var superhärligt. Kompisar till oss kom ner sista dagarna, annars var vi själva där. Åkte till massor av mysiga ställen, vågade mig på att hoppa från åtta meter och självklart, gå runt i shorts. Alltid. 
 
Sedan var det en vecka i Båstad, Louice följde med ner ett par dagar. Vi badade, solade och hade det så bra som bara vi två kan. Denna veckan kan vara det bästa som hänt i sommar.
Jag har varit runt på olika parker och ställen i Sverige, bland annat Borås Djurpark, Skara Sommarland och..'
Liseberg. Hann även med Universeum när jag var i Göteborg. Och shopping, såklart!! Var nere i Kalmar och hejade på Anders som var med och tävlade i Ironman. Dessutom kom Luna hem, svårslaget.
Träffade mina efterlängtade tjejer efter en hel sommar ifrån dom (!!!). Var en hel del att prata igenom och vi fick inte så mycket sömn den natten haha! Var även fyra nätter på Öland med härliga vänner, det var också jättebra.
 
Är så nöjd med denna sommaren och är helt pumpad med minnen och upplevelser. Blir alldeles lycklig av att se tillbaka på allt bra. Denna sommaren kommer jag minnas länge! 
 
 
 
 

OUTFIT

 
Ikväll är det hoppträning och såhär ska vi se ut! Orange schabrak med gråvit passpoal från Lamicell, svarta ridbyxor och grå v-ringad tröja. Enkelt men snyggt tycker jag! :) Hoppas det går bra för oss bara haha, visar film så snart jag kan!
 
 

VECKANS PLANER

 
 
 
 

OUTFIT FRÅN TIDIGARE I VECKAN

Såhär gick jag klädd tidigare i veckan. Shorts köpta på loppis, topp från Monki, halsband från HM och låga docs till det. Gillar ni det? 
 
 

JANSON & SVEA

Åh världens finaste ♥
 
 

SHOPPNING

 
 
Hann med lite shopping i helgen. En mapp till skolan, massor av mönstrade papper som jag tänkte pyssla med, stämplar (erkänn coola haha) och slutligen en bok. Intressant intressant! 
 

KONFIRMATION OSV.

 
Blev inte så många bilder från Tallnäs, konfirmationen och assefesten men jag visar några av dom som jag har!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MÅNDAG

 
 
Hej på er! Är på väg till stan nu, ska träffa Elsa för lunch och kanske lite shopping haha. Vi ska prata oss igenom hela sommaren då vi knappt hunnit ses så det är ganska mycket att ta igen! På eftermiddagen ska jag upp till Luna. Helena, Amanda och jag ska hoppa på bana idag för första gången, riktigt riktigt kul! Vi filmar och fotar självklart så ni får se lite senare i veckan. Hoppas ni får en superdag, kram!
 

TILLBAKA

Har inte blivit någon bloggning för min del eftersom att jag har varit borta! Har ju varit både i turkiet, varit assistent på konfaläger och lite annat, Tänkte bara visa några få bilder från Turkiet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer fler bilder imorgon från dagarna på Tallnäs!
 
 

HÖST

Längtar så till hösten, en riktig nystart. Kan koncentrera mig på plugget och ta mig vidare med Luna samtidigt som det kommer bli många fikor med vänner och mysiga kvällar i soffan. Jag kommer gå runt i kjolar och tjocka strumpbyxor, i tighta jeans och stora tröjor och jag ska ha massa färgglada halsdukar. Jag kommer ha håret i lösa knutar och ha det jättebra. Jag kommer gå runt med kånkenryggsäcken på ryggen och ha en kaffe i handen. Den här hösten kommer bli den bästa. 
 

MÅL / LUNA

• Hitta ett bra tempo i galoppen som passar oss båda och få henne så stark att hon klarar att hålla galoppen på volter och böjda spår. 
• Introducera hoppningen med hjälp av bommar och även fortsätta hoppa stockar då och då.
• Hitta en stadig form i skritt och trav. 
• Börja träna lite trickträning och jobba från marken med tex longering och löslongering. gt'ääö
 
• Lära mig henne utan och innan och verkligen veta hur jag ska rida henne i alla lägen.
• Komma ut på klubbhoppning i vår och hoppa 50 cm med en bra känsla.
• Rida en klubbdressyr, L:C1 antagligen eller något annat hyfsat enkelt program. 
• Ha riktigt, riktigt kul med henne, såklart!!
 
 
 
 
 
 
 
 

HELGEN

Jag och Luna häromdagen. 
 
Hej finisar! Håller på och packar inför helgen då vi ska till Öland igen. Min fasters man ska tävla i ett slags maraton som heter Ironman så då ska vi ner och heja! :) Ska bo på Öland lördag-söndag men åker till Kalmar
 
I helgen ska vi ner till Kalmar och heja på min fasters man som ska vara med i Ironman, en tävling som hålls där. Vi ska bo på Öland i en stuga men åker över till Kalmar när tävlingen hålls. Ska bli superkul verkligen! :) Tidsinställer lite inlägg åt er tänkte jag, och så bloggar ju Louice också. 
 

MATERIELL LYCKA

Idag fick jag hem två schabrak som jag väntat på ett tag. Ett HV polo som jag och Louice delar på och ett orange schabrak med lindor till som jag fick i present. Superglad över båda två och nu känns sanningen komplett. Vi tänkte fota alla våra schabrak snart och visa er, har en hel del nya nämligen!! :)


SVAREN FRÅN FRÅGESTUNDEN

Här kommer alla svaren från frågestunden. Tack för alla frågor!! ♥
1. Varför har ni en blogg tillsammans? Båda: Eftersom vi har bloggat tillsammans innan och det funkade bra så tänkte vi att vi kunde göra det igen!
2. Hur stor är Luna? Båda: Hon är 155 cm.
3. Vilken/vilka är dom finaste hästarna i stallet? Båda: Vi tycker att dom flesta är väldigt fina men Cally, Danford, La Campa, Lexx och Luna är nog favoriterna.
4. Finaste häst ni suttit på? Båda: CLIFFE ♥
5. Vad är det bästa med ridningen? Båda: Att känna att man utvecklas med hästen och att man har väldigt kul med den samtidigt!
6. Vad är det bästa med Luna?: Det måste nog vara att hon är så positiv och har en väldigt härlig personlighet!
7. Om ni var tvugna att göra en tatuering, hur skulle den se ut och vart skulle den sitta? Julia: Jag tycker att alla nedanför är väldigt fina men skulle jag valt en skulle jag ha tatuerat in svalor på handleden! :)
Louice: Jag gillar dom flesta tatueringarna men en av mina favoriter måste vara korset i nacken!
Untitled(100 ) TumblrTatoo girls
 
Vilka bloggar läser ni? Har ni något tips? Julia: Jag läser väldigt många men favoriterna är Kenzas, Nellie Berntssons, Trendbybea och Linn Olssons och jag tycker alla dem är väldigt läsvärda!
Louice: Säger som julia, jag läser också väldigt många, men jag läser alla mina vänners bloggar och några till men några favoriter är nog, axlimusic.blogg.se   omfamna.blogg.se   beatasjodahl.devote.se   filippanatalia.devote.se   sofiasvee.blogg.se  och pause.devote.se
Beskriv er stil! Julia: Typ färgglad, massa kjolar och dr martens haha.
Louice; Jag har en väldigt blandad stil för jag klär mig i det jag tycker är snyggt haha, men lite blandat, typ mönstrat  och färgglatt!
Är ni bra i skolan? Julia: Hyfsat, satsar på skolan väldigt mycket iallafall!
Louice: Jag är ju inte översmart om man säger så haha, men jag gör så bra jag kan och är väldigt nöjd med mina betyg!
Dressyr/ Hoppning? Julia: Tycker båda är lika roligt men jag är nog bättre på hoppning tror jag haha.
Louice: Jag är bättre i dressyren och tycker nog att det är roligast men jag tycker väldigt mycket om hoppning också!
Bästa med Louice tycker Julia, och bästa med Julia tycker Louice? Julia: Det bästa med Louice är att hon är så sjukt rolig och lik mig och därför typ bäst.
Louice: Hon accepterar att jag är lite konstig haha, nej men vi är väldigt lika i det mesta och förstår varandra väldigt bra! löv yä ♥
 
Gillar ni eran skola? Julia:Japp, sedan är ju självklart allting inte bra men så är det ju!
Louice: Gick nyss ut mitt sista år på Junedal och jag är supernöjd! Nu ska jag börja på Bäckadal på frisörlinjen och det kommer bli super!
Tränar ni? hur? Julia: Japp, jag powerwalkar åtta km tre gånger i veckan, rider tre gånger i veckan!
Louice: Jag rider två gånger i veckan och cyklar upp till stallet, och när skolan är igång så brukar jag gå till friskis lite då och då! Just nu så sitter vi och käkar kebabpizza och äter godis hahaha..
Dricker ni alkohol? Båda: absolut, varje dag! Nix.
Vilken linje ska ni gå på gymnasiet? Julia: Jag börjar ju inte gymnasiet förrän om ett år men det lutar åt humanistisk linje!
Louice: Jag kommer börja på frisörlinjen på Bäckadal nu till hösten!
När fyller ni år? Julia: Nyårsafton. Louice: 11 September!
Vad är ni nöjdast med med er själva på kroppen? Julia:Oj haha, vet inte riktigt.. Mina ben typ haha?
Louice: Mitt leende tror jag!
Har ni bra självförtroende? tycker ni är jätteoola! Båda: Tack så mycket!! Ja det har vi oftast, men självklart så varierar det!
 
Känner ni några bra dressyr/hoppryttare på ponny/storhäst? Båda:Hoppning: Fanny & Wilma Fransson, Jane Carlsson. Dressyr: Helena Valfridsson och Louice Hallberg.
 Vilket är det bästa av att vara funktionär och tävla själv? Julia: Tävla tror jag men tycker att funktionär är superkul också. Louice: Tycker båda är kul men tävla är inte riktigt min grej.
 
 

QUESTION

Fråga vad ni vill, vi svarar på det mesta. Alla som frågar får länkar och kommentar på sin egna blogg! :)


GÅRDAGENS RIDPASS

Fina Luna igår! 

Igår red jag Luna i ridhuset för första gången. Jobbade mycket på volter och böjda spår. Det gick väldigt bra, i skritten och traven gick hon fint i form stundtals när hon orkade bära upp sig. Galoppen var svårare, hon vill gärna springa på då hon inte har styrkan till att jobba i ett långsammare tempo. Så nu ska vi träna på att göra många galoppfattningar och få upp konditionen! :) 
 
Idag åker jag till Öland och är där fram till lördag. Uppdaterar så mycket jag kan. 

 
 

VECKAN

 
 
 
 
 
 

RIGHT NOW

Kom precis hem från stallet, ska hoppa in i duschen nu. Skrittade Luna idag i en timma, gick jättebra. Ikväll ska jag på sleepover med tjejerna, så härligt att ses igen! 
 

SKRIVA

 
Fick nya block, pennor och sudd av mamma i härliga färger. Klistrade på etiketter och nu är jag redo inför skolstarten! Eller ja, så redo man kan bli haha..
 

SÖNDAGSMYS

Söndagskvällen består av häng i soffan, veckorevyn och nagelmålande. Så skönt. ♥
 
 

TURKIET

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg nu om att jag åker till Turkiet, så det blir inget bloggande för mig förrens om en vecka!
 
 

MOT GÖTET

/Shorts Bikbok / Tröja HM / Halsband Ur & Penn / Nike Air Max / 
Nu sticker jag till Göteborg över helgen, och Louice till Turkiet en vecka. Så jag kommer sköta bloggen ensam så gott jag kan helt enkelt! :) iallafall så ska helgen spenderas på Liseberg, Universeum och så ska det shoppas. har tidsinställt några inlägg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0